Vi äger ett hus!


Våran trädgård

Vi har ju precis flyttat till ett hus. Vi är väldigt nya husägare och vi lär oss en massa på vägen. Vi gör en massa misstag och vi lär oss den hårda vägen om hur man ska ta hand om ett hus. Vi har bestämt oss för att renovera så mycket vi kan själva (med lite hjälp från vänner och bekanta som är mer duktiga på just det områdena) för att dra ner på kostnaderna lite. Det är som sagt inte helt lätt att komma från lägenhet till hus. När man bor i en lägenhet behöver man bara lyfta på luren och så kommer någon och lagar det som har gått sönder. Det är det som är det underbara med att bo i lägenhet. Men nu när man bor i ett hus så får man fixa allting själv. Går något sönder får man fixa det själv eller hyra in någon som kan fixa det så snart de har tid. 

Men fördelen med hus är att man får göra precis som man vill med det. Man behöver inte heller ta hänsyn till grannarna på samma sätt. Man kan titta på tv på kvällen utan att någon störs, man kan spela musik på kvällen på vilken volym man än vill, det är väldigt skönt. 

Vi har även en egen trädgård nu vilket är väldigt lyxigt. Nu kan man sitta och äta frukost i trädgården man kan ligga och sola där och det känns väldigt lyxigt. Vi har en liten gräsklippare och vi kan så lite jordgubbar till våren så vi kan äta jordgubbar varje morgon under sommaren. Det finns alltså väldigt många fördelar med hus och jag ser framemot att få det riktigt fint och färdig renoverat. Känns konstigt dock att äga ett helt eget hus, väldigt spännande och nervöst.